Sunde pandekager med kanelstegte æbler

Fantastisk ramsløgspesto

IMG_3826ramsløgspestoramsløgspestoramsløgspesto   ramsløgspesto

Sæsonen for ramsløg er for alvor skudt i gang! Risskoven er ihvertfaldt fyldt med dem, de dækker skovbunden som græs dækker en fodboldbane – så du kan ikke undgå at se dem, hvis du vil på ramsløgs jagt. Du har måske ikke stiftet bekendskab med ramsløgene endnu, men smagen minder om en blanding af hvidløg og purløg. Derfor er denne pesto mere kraftig i smagen, men jeg har tilsat rugbrød (du kan også bruge andet daggammelt brød) samt honning, hvilket giver pestoen en mere rund smag. Jeg er virkelig tilfreds med resultatet, derfor er du nød til at prøve denne pesto – den er perfekt tilbehør til sommerens grillretter.

Fantastisk ramsløgspesto:

  • 100 g ramsløg
  • 1 dl kerner og/eller nødder (jeg brugte mandler og solsikkekerner. Du kan også bruge hasselnødder)
  • 1 dl oliven olie
  • 3 spsk revet parmasanost
  • 2 skiver daggammelt rugbrød uden skorpe (du kan også bruge andet brød)
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Blend alle ingredienserne i en blender. Smag evt. pestoen til med mere honning, salt og citronsaft
  2. Hæld pestoen på glas og bevar den i køleskabet

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde pandekager med kanelstegte æbler