Rødkålssalat med mandarin, tranebær og solsikkekerner
Det vrimler med kål overalt i supermarkederne, og kål er et billigt og sundt spise – derfor spis mere kål! Når jeg har købt et kål tager det mig ofte et stykke tid at få spist det. Derfor bliver jeg nød til at være kreativ, ellers bliver man hurtigt træt af kål. Jeg prøver ofte at bruge det i salater, fordi det netop er billigt og utrolig lækkert, hvis man kombinerer det med andre ingredienser der giver noget smag til kålen. En anden måde at give kålen lidt smag er at marinere det i nogle lækre dressinger. Jeg har marineret denne salat i en simpel dressing bestående af honning og oliven olie. Man kunne også tilsætte 1 tsk sennep eller citronsaft til denne dressing, hvilket ville krydre dressingen på en anden måde. Jeg har tilsat mandariner og tørrede tranebær hvilket giver en masse smag og sødme til salaten.
Rødkålssalat med mandarin, tranebær og solsikkekerner:
- 1/4 rødkål
- 3-4 mandariner
- En håndfuld tørrede tranebær
- 1/2 dl solsikkekerner
- 3 spsk olie
- 1 spsk honning
Fremgangsmåde:
- Skær rødkål ud i tynde strimler, der er mere bid i kål generelt, og derfor snitter jeg det altid tyndt
- Skær mandariner ud i små mundrette stykker og tilsæt kålen
- Pisk olie og honning med en gaffel således det blandes ordenligt. Vend det i salaten
- Tilsæt tranebær og solsikkekerner. Du kan også stege solsikkekernerne på en pande et par minutter, da det bringer “nødde” smagen frem
Ingen kommentarer endnu