Lørdags lækkerier: Choko cookie dough-kugler

Broccoli-spinat suppe med dukkah

Broccoli-spinat suppe med dukkahBroccoli-spinat suppe med dukkahBroccoli-spinat suppe med dukkahBroccoli-spinat suppe med dukkahJeg synes vejret er begyndt at ligne forårsvejr, men jeg synes stadig der er lidt koldt udenfor – men igen jeg er VIRKELIG også en frossen-pind. Netop fordi jeg generelt er en frossen-pind, så elsker jeg at spise varm mad – specielt suppe! Suppe er desuden en fantastisk ret, når man er på SU. De fleste supper kan nemlig laves af billige ingredienser, desuden er suppe en fantastisk tøm-køleskabet-ret! Så overvej lige det næste gang du skal til at smide nogle kedelige grøntsager ud – blend hele molevitten og tilsæt nogle gode krydderier, viola og der er serveret! Sund mad behøves hverken at være kedeligt eller billigt – husk det!
Jeg foretrækker, at der er noget topping på min suppe, det gør den meget mere lækker at spise efter min mening. Til denne suppe lavede jeg en “Dukkah”, men blev nu ikke skræmt af det tropiske navn, det er blot en topping lavet på nødder og gode krydderier, som er ristet og blended. Det pifter virkelig denne supper op!

Broccoli-spinat suppe med dukkah:

Dukkah:

  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk hasselnødder
  • 1/2 kanel
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk spidskommen
  • ca. 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker

Fremgangsmåde:

  • Skær løg og hvidløg ud og svits det i en gryde i olie
  • Skær broccoli ud i mundrette stykker og tilsæt i gryden sammen med spinat og boullion og vand
  • Lad det småkoge under låg til broccolien er godt mør. Blend det hele med en stavblender
  • Smag suppen til med krydderier
  • Varm en pande op til din dukkah. Rist kerner, nødder og krydderier på panden. Blend det til en konsistens du foretrækker (min er sådan fin men også lidt grov). Smag til med salt og sukker

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Choko cookie dough-kugler