Den officielle pandekagedag: Pandekage-minder og -opskrifter samt topping

Lørdags lækkerier: Gammeldags æblekage i nye (sundere) klæder

Sund gammeldags æblekage Sund gammeldags æblekageSund gammeldags æblekageSund gammeldags æblekageSund gammeldags æblekage

Hvem elsker ikke en traditionel gammeldags æblekage? Jeg kan specielt huske de mange gange min bedstemor har lavet en til mig. Jeg har taget den traditionelle æblekage og beklædt den i mere moderne og sundere klæder. Det bedste ved denne æblekage er at den er super nem at lave! Min bedstemor brugte rasp, sukker og smør i sin crumble til æblekagen, men jeg har i stedet brugt mandler, kokosflager, kokosolie og de nye kardemomme skorper fra Karen Volf. Disse skorper smager virkelig dejligt med en sød smag fra kardemommen. Disse skorper er desuden gode og have i skabet, hvis man går sukkerkold. Nyd skorpen med en klat sukkerfri hindbærkompot. Kog blot en håndfuld hindbær op og sød med lidt sødemiddel – viola og du har den perfekte snack, når den lille sult kalder.
Tilbage til æblekagen.. i Min æblekage har jeg valgt at bruge skyr i stedet for traditionel flødeskum. Jeg har brugt Cheasy’s vaniljeskyr, som er min absolut favorit. Æblekompotten er blot lavet op opkogte æbler, som er sødet med lidt sødemiddel. Det er da nemt, synes du ikke?

Gammeldags æblekage i nye (sundere) klæder (4 glas):

Crumble:

  • 6-8 kardemomme skorper fra Karen Volf (her kan du sagtens bruge andre skorper)
  • 1 stor håndfuld mandler
  • 1 håndfuld kokosflager fra Urtekram, kan købes i større supermarkeder eller online her
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk kanel

Æblekompot:

  • ca. 4-6 æbler
  • 1 dl vand
  • Sødning efter eget valg (jeg brugte flydende sødemiddel fra ISIS, som kan købes i Føtex eller online her, du kan også bruge sirup, honning eller sukker)
  • 1/2 tsk vaniljepulver

Creme:

  • Vaniljeskyr fra Cheasy

Fremgangsmåde:

  1. Skær dine æbler, skær dem i mindre stykker og sæt dem over kog i en gryde med vand
  2. Når æblerne koger, så skru ned og lad dem småkoge under låg. Hvis de mangler vand så tilsæt mere vand
  3. Knus eller hak dine skorper. Hak dine mandler. Smelt kokosolie på en pande og tilsæt skorper, mandler og kokosflager. Lad det stå og stege ved middelvarme i 10 min eller indtil mandlerne og flagerne begynder og blive brune
  4. Tilsæt dine krydderier
  5. Når æblerne er ved at blive til mos, så smag til med sødemiddel og vanilje. Stil dem på køl
  6. Lav din æblekage ved skiftevis at tilføje et lag crumble, æblekompot og skyr

Sund gammeldags æblekage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den officielle pandekagedag: Pandekage-minder og -opskrifter samt topping