Tankestrøm: Vær til stede i nuet

Lørdags lækkerier: Bananbrød med nøddesmør og lidt om bananmel

img_8781img_8785img_8791img_8782img_8789

Hvad skal man gøre, når man får tilbudt 25 bananer næsten gratis? Man siger selvfølgelig JA TAK! Derefter overvejer man, hvordan fanden skal jeg få plads til alle de bananer i mit køleskab? Eller hvordan filan skal jeg få spist 25 bananer inden de rådner? Eaj men de kan jo fryses! Men hvad gør man så, når man som en rigtig foodie-kvinde, aldrig har plads i sin fryser, fordi man fylder den op hurtigere end man kan nå og få det spist 😉 Nå, men så tager man lige en helt anden strategi i brug, man forærer halvdelen af fryserens indhold til sin søster. To fluer med et smæk – en taknemmelig søster og en fryser hvor der er plads til alle ens bananer.
I dette bananbrød har jeg brugt en meltype, som er ret ny på det danske marked – nemlig bananmel. Og bare rolig du kan sagtens erstatte banenmelet med enten helt almindeligt hvidt mel, groft mel, glutenfrit mel eller nøddemel. Jeg fik en pakke bananmel af det forholdvis nye danske brand New Basic og blev spurgt, om jeg ville eksperimentere lidt med deres mel. Bananmel er lavet på grønne bananer, og det er smagsneutralt. Bananmelet er glutenfrit, og man kan reducere mængden af mel med 1/3, når man anvender det i bagning. En af de lidt unikke ting ved bananmel, er at det indeholder resistent stivelse. Resistent stivelse er en speciel form for stivelse, der hverken kan fordøjes i mavesækken eller tyndtarmen. Resistent stivelse, er netop ikke det samme som “almindelig stivelse”, som vi kender fra brød og pasta etc. Det har følgende unikke fordele:

  • Resistent stivelse forbedre fordøjelsen, det kan nemlig afhjælpe irritabel tyktarm, og problemer med forstoppelse
  • Fødevarerne kan sagtens indeholde det samme antal kalorier, men vi optager langt færre kalorier fra fødevarer med resistent stivelse
  • Bedre mæthedsfølelse
  • Mindre blodsukkerstigning efter måltider sammenlignet med almindelig stivelse

Har du for mange bananer til overs, så prøv nogle af mine andre opskrifter med bananer: 

Og nu til opskriften…

Bananbrød med bananmel

  • 3 bananer
  • 3 æg
  • Flydende sødemiddel svarende til 80 g sukker
  • Knivspids salt
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 dl bananmel (kan erstattes med 1 dl mandelmel eller 1,5 dl almindeligt hvedemel, groft mel eller en glutenfri meltype som f.eks. havremel)
  • 4 spsk mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl kokoschips
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • ToppingDenne lækre nøddesmør med kanel eller en lækker købt nøddesmør og måske en skive mørk pålægschokolade

Fremgangsmåde:

  1. Mos bananerne
  2. Tilsæt æg og pisk godt. Tilsæt de våde ingredienser samt krydderier
  3. Tilsæt bananmel og rør godt rundt
  4. Rør kokoschips?ne i
  5. Bag brødet i en form med bagepapir ved 175 graders varmluft ovn i 20-35 minutter. Hold øje med bananbrødet, da bagetiden godt kan variere en smule i forhold til ovn, men også i forhold til hvilken meltype, som du har brugt
  6. Nyd et stykke bananbrød med nøddesmør og evt. et skive mørk pålægschokolade – bare fordi du fortjener det

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tankestrøm: Vær til stede i nuet