Pesto snurrer – en guide til hvordan du laver snurrer
Vi kender allesammen de klassiske Meyer kanelsnurrer, som efter min mening er noget af det flotteste bagværk! De her er en salt version af snurrerne, og jeg har fundet inspiration til min opskrift her og her. Disse snurrer er fantastiske i madpakken eller som tilbehør til en salat, suppe eller en omgang tapas!
Pesto snurrer:
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 3 tsk salt
- 1 æg
- 2 spsk olie
- 300 g groft ølandshvedemel (du kan også bruge en anden grov meltype som rugmel eller grahamsmel)
- 250 g hvedemel + mel til udrulning
- 1/5 glas grøn pesto
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt salt, æg og olie
- Tilsæt det grove mel og rør det godt sammen
- Tilsæt hvedemel men hold lidt af melet igen (måske 50 g), så du ikke får en tør dej. Rør dejen godt i en røremaskine i 10 min til dejen slipper kanterne og bliver sej i konsistensen. Hvis dejen ikke slipper kanterne efter 10 min, så tilsæt lidt mel og rør yderligere. Hvis du ikke har en røremaskine, så hold de 50 g igen og ælt dejen rigtig godt igennem – bank og slå 😉
- Lad dejen hæve i 2-3 timer
- Nu er du klar til at lave snurrer, så følg nedenstående guide
Rul dejen ud til en rektangel (den skal være mere høj end bred 😉 ) og smør den med din pesto
Fold 1/3 del af dejen ind over og den anden 1/3 af dejen over igen
Rul den foldede dej lidt fladere med en kagerulle. Skær dejen ud i 12 strimler med en skarp kniv
Tag en strimmel og snor den
Hold fat i den ene ende af den snorede strimmel dej og rul strimlen en gang omkring din hånd
Slut af med at stikke ende af strimlen ned i midt i snurreren
Voila!
Jeg har aldrig været stor fan af pesto, men jeg må virkelig prøve at vænne mig til det, for de her ser lækre ud.
Gustavo Woltmann