Brændende kærlighed i en sundere udgave
Brændende kærlighed er i sandhed en dansk klassiker! Og jeg elsker virkelig denne sammen med mange andre danske klassikere, blandet andet fiskefrikadelle med fritter og persillesovs. Men disse klassiske danske retter er (desværre) også rimelig kalorietunge, så det går ikke jeg spiser dem aaalt for tit. Derfor har jeg prøvet at lave en sundere version, hvor jeg har reduceret fedtet og stoppet lidt ekstra grøntsager ind i retten. Men retten er ikke gået ned på smag!
Brændende kærlighed i en sundere udgave (2 personer):
- 1 knoldselleri
- 3 gulerødder
- 1 grøntsagsboullion
- 2 tsk salt
- 1 spsk smør
- 3 store løg
- 2 hvidløg
- 1 pakke kalkunbacon (hvis du køber de lange stykker, så skær dem i stykker)
- Salt, peber til mosen
- Frisk persille til toppen
Fremgangsmåde:
- Skær selleri og gulerødder i store mindrette bidder. Kog grøntsagerne møre i vand med salt og boullion. Husk at gemme boullionvandet til mosen
- Skær løg i mindre stykker og steg løgene bløde i smør til de er bløde. Tilsæt hvidløg og kalkun bacon og lad det stege nogle minutter
- Når grøntsagerne er møre så blend dem med en stavblender. Tilsæt lidt boullionvand, smag til med salt og peber – evt. lidt smør
- Server!
Ingen kommentarer endnu