Hjemmelavede grove pita med falafler og hvidløgsdressing

Brændende kærlighed i en sundere udgave

img_8503-1img_8503-1img_8508img_8515

Brændende kærlighed er i sandhed en dansk klassiker! Og jeg elsker virkelig denne sammen med mange andre danske klassikere, blandet andet fiskefrikadelle med fritter og persillesovs. Men disse klassiske danske retter er (desværre) også rimelig kalorietunge, så det går ikke jeg spiser dem aaalt for tit. Derfor har jeg prøvet at lave en sundere version, hvor jeg har reduceret fedtet og stoppet lidt ekstra grøntsager ind i retten. Men retten er ikke gået ned på smag!

Brændende kærlighed i en sundere udgave (2 personer):

  • 1 knoldselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 grøntsagsboullion
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk smør
  • 3 store løg
  • 2 hvidløg
  • 1 pakke kalkunbacon (hvis du køber de lange stykker, så skær dem i stykker)
  • Salt, peber til mosen
  • Frisk persille til toppen

Fremgangsmåde:

  1. Skær selleri og gulerødder i store mindrette bidder. Kog grøntsagerne møre i vand med salt og boullion. Husk at gemme boullionvandet til mosen
  2. Skær løg i mindre stykker og steg løgene bløde i smør til de er bløde. Tilsæt hvidløg og kalkun bacon og lad det stege  nogle minutter
  3. Når grøntsagerne er møre så blend dem med en stavblender. Tilsæt lidt boullionvand, smag til med salt og peber – evt. lidt smør
  4. Server!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede grove pita med falafler og hvidløgsdressing