Guide til de bedste kaffebarer i Aarhus

Ramsløgspesto

ramsløgspestoramsløgspestoramsløgspesto

Hvis du bor i Aarhus og har været forbi Ris-skov, så er du klar over, at ramsløgssæsonen er indledt! For hold nu op det dufter meget stærkt af ramsløg! 😉 Men er det ikke fantastisk, at vi kan hente krydderurter i naturen, fremfor at skulle betale i dyre domme for dem nede i supermarkedet? Det er jeg ihvertfald vild med! Og krydderurter er netop fantastisk, det tilføjer masser af smag og kant til madlavning, derfor synes jeg det er så ærgelig, at krydderurter er så dyrt (eller min personlige holdning). Derfor er jeg nogle gange lidt for nærrig til at købe dem, når jeg står nede i supermarkedet. Og ja det er mega dobbeltmoralsk i forhold til at mit mad budget er sygt højt sammenlignet med mange af mine venner og veninder 😀 haha! Men jaja, anyways så er jeg ihvertfald lykkelig over, at ramsløg er til fri plukning i Ris-skov! 😀

Ramsløg har en ret skarp smag sammenlignet med andre krydderurter, som vi laver pesto af som eksempelvis basilikum og persille. Derfor er det godt, at tilsætte noget for at neutralisere den skarpe smag en smule. Derfor har jeg tilsat rugbrød i min pesto. Mange tilsætter brød, men jeg valgte at prøve med rugbrød, fordi det tilføjer lidt fuldkorn til pestoen.

Ramsløgspesto:

  • 1,5 dl olivenolie
  • 30 stk ramsløg
  • en lille håndfuld persille
  • 1 håndfuld mandler
  • 2 skiver rugbrød (her kan du bare bruge en tør rest, hvis du skulle have en liggende
  • 1 tsk salt
  • 0,5-1 dl vand – afhængig af hvor tyk/tynd du ønsker din pesto

Fremgangsmåde:

  1. Smid det hele i en blender og blend! Det kan være du skal røre lidt i pestoen for at den bliver godt blendet

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til de bedste kaffebarer i Aarhus