Cæsarsalat med laks, lyn-syltede gulerødder og fedtfattig dressing

Lørdags lækkerier: Luksus granola

Granola Granola Granola Granola Granola Granola

Granola er en af de ting, som jeg absolut IKKE KAN UNDVÆRE i min hverdag. Der skal være granola til min skyr om morgenen, fordi det gør simpelthen min dag bedre og langt værre, hvis det ikke er der. Min veninder siger ofte: ?jeg fatter ikke hvordan du altid har granola på lager?, men for mig er det meget simpelt, når man sætter så stor pris på noget, så sørger man simpelthen altid for at have det på lager. Det samme med mælk til min kaffe ? jeg har ALTID mælk i køleskabet til min kaffe! Har du ikke altid mælk til kaffen? 🙂
Fordi det er en luksus granola, skal det selvfølgelig lige være lidt ekstra god og lækker. Derfor skal der tilsættes en valgfri ingrediens, f.eks.:

  • Mørk chokolade og tørrede blåbær
  • Hvid chokolade og tørrede tranebær
  • Kakaonips, mørk chokolade og ristede kokoschips
  • Tørrede figner, kakaonips og mørk chokolade
  • Figenpålæg skåret i små stykker

Inspiration: Vanløse Blues

Granola med dadler:

  • 2 dl. tørre dadler, uden sten
  • kogende vand til udblødning
  • 3 spsk vand fra dadlerne
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 6 dl gryn
  • 6 dl nødder og frø
  • Luksus ingrediens (se foreslag ovenfor)
  • Evt. tilføj 1 tsk flydende sødemiddel hvis du ønsker din granola ekstra sød (det gør jeg, men jeg er også en sukkergris ;-)). Jeg bruger EASIS flydende sødemiddel, men du kan bruge hvilken som helst, og det kan købes i de fleste supermarkeder

Fremgangsmåde:

  1. Sæt dine dadler i blød i 10 min.
  2. Blend dine dadler sammen med 0,5 dl vand af kogevandet
  3. Tilsæt flydende sødemiddel (kan undværes jeg er bare en sukkergris, så jeg gør det ;-))
  4. Rør alle ingredienserne sammen og spred blandingen ud på en bageplade
  5. Bag din granola i ovnen ved 150 grader varmluft
  6. Når granolaen er bagt færdig så tilsæt din luksus ingrediens og NYD din granola 🙂 God weekend herfra!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cæsarsalat med laks, lyn-syltede gulerødder og fedtfattig dressing